Niels Larsen-Ledet

Links:

Forside

Billeder

Links

Sorterede

Mad

Gymnasium

Gæstebog

Post

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

20.06.2010

Lasagne, ny version klik her for den gamle, mindre krydrede

600 g hakket oksekød  
2 store løg, hakkede  
5 groft revne gulerødder (400 gram efter skrælning) - evt. selleri eller pastinak i stedet  
     
140 g koncentreret tomatpuré  
1½ dL bouillon (gerne af terning)  
     
5 fed hvidløg (mindst)  
1½ tsk timian  
2 tsk oregano (gerne mere)  
4 tsk sambal oelek  
  peber  
  salt  
  muskatnød (især hvis der bruges mornaysovs i stedet for den muskat-krydrede bechamel))  
     
160 g lasagneplader  
     
1 portion  bechamelsauce  (brug evt. 1-1½ karton købt mornaysauce )  
     
4 spsk rasp  
4 spsk revet ost  
     
  1. Tænd for en gryde og kværn lidt peber i den (evt. med lidt fedtstof, hvis det ikke er en pyroluxgryde)
  2. Når gryden er varm, lægges kødet og de hakkede løg derned og svitses - lidt senere tilføjes de revne gulerødder
  3. Tilføj tomatpuré, bouillon, hvidløg og krydderier og lad det simre i 10 minutter. Smag evt. til med flere krydderier og salt.
  4. Gnid et firkantet fad med en smule smør. Ideelt har fadet format, så det passer til lasagnepladerne, for det er besværligt at knække dem, medmindre man koger dem.
  5. Bland rasp og revet ost
  6. Læg ingredienserne lagvis i fadet, og bag lasagnen 35-40 minutter ved 200 grader.

 

rasp
mornay
kødsovs
lasagneplader
mornay
kødsovs
lasagneplader
kødsovs