Niels Larsen-Ledet

Links:

Forside

Billeder

Links

Sorterede

Mad

Gymnasium

Gæstebog

Post

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

20.06.2010

Lasagne

600 g hakket oksekød  
stort løg, hakket  
5 revne gulerødder  
     
140 g koncentreret tomatpuré  
1½ dL bouillon (gerne af terning)  
     
4 fed hvidløg  
1½ tsk timian  
2 tsk oregano  
  peber  
  salt  
  muskatnød (½?)  
     
160 g lasagneplader  
     
1 karton mornaysauce    (næste gang laver vi selv en bechamelsauce , men vi var lidt dovne)
     
3 spsk rasp  
1 spsk smør  
     
  1. Tænd for en gryde og kværn lidt peber i den (evt. med lidt fedstof, hvis det ikke er en pyroluxgryde)
  2. Når gryden er varm, lægges kødet derned og svitses - undervejs tilføjes også ret hurtigt de hakkede løg og lidt senere de revne gulerødder
  3. Tilføj tomatpuré, bouillon, hvidløg og krydderier og lad det simre i 10 minutter. Smag evt. til med flere krydderier og salt.
  4. Gnid et firkantet fad med en smule smør. Ideelt har fadet format, så det passer til lasagnepladerne, for det er besværligt at knække dem, medmindre man koger dem.
  5. Læg ingredienserne lagvis i fadet, og bag lasagnen 35-40 minutter ved 200 grader.

 

rasp
mornay
kødsovs
lasagneplader
mornay
kødsovs
lasagneplader
kødsovs