Niels Larsen-Ledet

Links:

Forside

Billeder

Links

Sorterede

Mad

Gymnasium

Gæstebog

Post

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

20.06.2010

Nem grøntsagsret

1 gulerod
2 små kartofler
1 porre (et stykke af samme længde som guleroden)
1 (lille) tomat
   
lidt olie (til panden)
  peber
   
  salt
1 nip estragon
2 nip timian
1 fed hvidløg
   



  1. Skær guleroden og porren i skiver (hold den hvide del af porren for sig). Kartoflerne halveres, inden de skæres i skiver.
  2. Snit tomaten i stykker af ca. samme størrelse som porrestykkerne
  3. Kom lidt olie på panden og kværn lidt peber i olien - varm olien godt op (6)
  4. Når olien er godt varm, hældes grøntsagerne (undtagen den hvide del af porren) ned i den og ruskes rundt - varmen skrues ned til 4
  5. Efter et par minutter, når grøntsagerne er svitsede, tilføjes de hvide porreskiver og salt, estragon og timian.
  6. Grøntsagerne må ikke blive før møre - test på en skive gulerod, når der er gået 5-8 minutter, afhængigt af tykkelsen. Et minuts tid inden panden tages fra varmen, presses hvidløgsfedet ud over grøntsagerne og blandes med dem.