Niels Larsen-Ledet

Links:

Forside

Billeder

Links

Sorterede

Mad

Gymnasium

Gæstebog

Post

Ida

 

 

 

 

 

 

 

 

20.06.2010

Tre slags is

Jordbær-is

400 g Jordbær  
5 spsk flormelis  
3 dL piskefløde  

 

  1. Bærrene blandes med 3 spsk flormelis og fryses
  2. De frosne bær hældes i en blender sammen med fløden og resten af flormelisen og det hele blendes
  3. Skrab blandingen over i en form og sæt den i fryseren

 

Marcipan-kaffe-is

4 pasteuriserede æggeblommer  
20 g sukker  
1 strøget spiseskefuld kaffepulver  
100 g marcipan - i stykker på ca. ½ cm x ½ cm x knap ½ cm (ikke mindre - så mærkes de ikke)  
2 spsk Bailey's  
4 dL piskefløde  

 

  1. Fløden piskes til skum (bruges i punkt 5)
  2. Sukker og æggeblommer piskes til en luftig æggesnaps
  3. Drys kaffepulveret i
  4. Vælt marcipanstykkerne ned i æggesnapsen uden at røre for kraftigt
  5. Vend flødeskummet i blandingen
  6. Hæld det hele i en form (gerne via en ismaskine, som hjælper til at undgå krystaller)

 

Mokka-chokolade-is (kræver ismaskine)

6 pasteuriserede æggeblommer  
70 g sukker  
1 stang vanilje  
100 g mørk chokolade - smeltes i vandbad  
2 tsk kaffepulver  
1 glas stærk kaffe (koldt)  
4 dL fløde  
50 g hakket chokolade  
1 glas cointreau eller appelsinsnaps  

 

  1. Fløden piskes til skum (bruges i punkt 5)
  2. Sukker og æggeblommer piskes til en luftig æggesnaps
  3. Drys kaffepulveret i, og tilsæt cointreau
  4. Hæld den smeltede chokolade ned i æggesnapsen mens der piskes!
  5. Tilsæt kaffen
  6. Vend flødeskummet i blandingen
  7. Hæld blandingen i en ismaskine (risikoen for krystaller er stor, hvis man nøjes med en fryser)
  8. Tilsæt den hakkede chokolade, når isen er let frosset